farzlinda’s Weblog

15 May 2009…

hampir setengah tahun aku tidak mengupdate blog aku..aku create blog sebelum kahwin skrg aku dah bakal jadi ibu..wow lama..sepanjang tempoh setengah tahun pelbagai kejadian yang berlaku pada diri aku n aku terpaksa menempuhnya dgn tabah..

aku ringkaskan je la apa yg telah terjadi..

2 oct 2008 aku telah sah menjadi seorg isteri kepada seorg lelaki..yg bernama khairul amilin abdullah..semoga perkahwinan kami akan kekal kea akhir hayat ..rutin aku sebagai isteri juga berubah..tp best buat kerja semua sama2..n shopping pun sama2 maklumlah umah aku belakang bukit tinggi (jaya jusco) je..boleh dikata jaya jusco 2 adalah rumah kedua.dan sebahagian perlaratan umah aku pun aku beli dari cna..kawasan tempat tinggal aku best semua ada disekeliling..aman plak 2 ..cuma jauh ckit je la aku nak ulang kerja..tapi tak pe demi rumahtangga aku, aku rela sesak2 dgn jem.. mcm2 hal terjadi antara suami aku dan aku..maklum la baru nak mengenal hati masing2 (dulu jumpa jrg) skrg dah tinggal sekali..

24 Dec 2008

ala..aku kat opis masa nie..suami aku call dia suruh aku check result kpli dia (result iview dia tempoh hari) ..dia dpt iview kpli ..so kptsn dia dpt tahu hari 2 la..aku pun dgn malasnya try la buka web www.moe.gov.my..kalu sbenarnya web nie aku la paling suka buka sebab aku org yang paling nak jadi cikgu..hahheheheh..bila aku key in je ic husband aku..paparan pertama yg keluar taniah anda telah ditawarkan mengikuti kpli intake jan 2009..

aduh..apa la kenapa la hby aku dpt..mcm2 aku rasa pada ketika 2..antara nak bagi dia pergi atau tidak..petang hari yg sama aku balik kerja ..aku suruh hby aku tunggu siap2 kat bawah ,aku bercadang nak g klinik (maklumlah aku sudah 2 minggu delayperiod) mungkin dgn cara nie aku boleh membuatkan hby akuĀ  xjadi pergi kpli..heheh..(kalu keputusan positif)

n akhirnya aku disahkan positif oleh doktor..hehehhe,,br kahwin 3 bulan aku dah bakal jadi ibu..tp dalam masa sama aku sedih sebab hby aku akan meninggalkan aku..

2 Jan 2009..

dengan kerelaan hati aku melepaskan hby aku mengikuti kpli di maktab pulau pinang dengan linangan air mata..maklumlah saat begini aku sgt2 memerlukan dia disamping aku..lebih2 lagi sekarang aku alahan..Ya,allah pada masa itu hanya Tuhan je lebih mengetahui..n aku percaya ini adalah rezeki dr bbay untuk kami berdua..

mula dari itu bermula episod kehidupan kami berjauhan..

Advertisements

—–

Posted on: July 28, 2008

mcm biasa..aku tgh pekir mcm mana aku nak buat aku buat blog more interesting..heheh..be patient waiting my fantastic blog..on 25 July 2008..aku telah diberi arahan oleh my wedding photographers utk menanti dia di Tasik Shah Alam..biar benar..lebih kurang 5.15 aku smpai ditempat yang dijanjikan..aku memulakan penantian ku dengan penuh kesabaran..di dalam fikiran ku..”tempat nie ke” “malunya, ramai org akan tgk..”tapi aku tetap sabar menungu … lebih kure 6.00 org yg aku tunggu2 smpai..debaran n fikiran dkepala ku ceritakan pd dia..dia ckp bukan tempat nie..oh..ya ker..hehehe..kami dibawa kesuatu tempat yang agak sunyi di lebih kure 5km dr tasik s.alam..mmg menarik n sesuai.. dan hasilnya..

hari ini awal2 pagi lagi aku tertarik dengan blog..blog adalah satu “media”(hentam je) yang dijadikan oleh pengguna untuk meluahkan, menceritakan, memaparkan dan segala2 men la.. sama ada untuk di published atau tidak..yang pasti ia nya adalah merupakan platfrom terbaik utk meluahkan isi hati selain daripada diri..bukan untuk mengaibkan diri sendiri..tapi untuk kdg2 ia nya boleh dijadikan tempat untuk mendapat pandangan n comment yang terhebat dari org2 yang melayari atau membaca blog kita..(berfalsafah la plak)hehe..

aku teringat ex housemate aku~dia programmer yang terhebat~ so aku mendapat pandangan dia cara yang terbaik utk creare my blog..akhirnya dgn hasil usaha aku n ckit sebaik panduan dia bagi tercipta la..fazlinda weblog..menarikkan..

sekarang ini..kalu aku rasa sedih, geram, benci, semua nya aku dah boleh tangkap muat dlm my blog..fyuoooo..fyoooo( iklan digi)

so tunggu la..nukilan yang ke 2 dari my blog..

1st ~~My Blog~~

November 2017
M T W T F S S
« May    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

JULY